Welcome ! you currently at RYNIE ZONE . Please Don't make Trouble . Don't 4get to follow and leave your comment okey
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tentang PerasaanKu !


Assalamualaikum dan salam sejahtera blogger ! wah sopan gitu ! dah hamper s’bulan lebih aku xda posting kat blogger nhe kesian dya ~ HAHA ! mau kata bzy xdak juak , coz skrng nhe tngah cuti sem . so apa?  hem sbbnya simple je, sbb saya teda mood mau post tu jak , nhe baru ada mood mau posting ~ hihi .

Tengok title entry tuh . fuhh “tentang perasaanKu” ceh mcam lagu irwansyah suda” ku ingin kau tentang perasaanku ..” ada sesiapa yg rasa mau muntah kah ? bha kalo ada tuh cpat2lah b’rambus sebelum anda2x t’muntah , senang jak close tab atau pun ctlr W  ^^ Hem . apasal tetiba jak buat entry nhe ? hem kalo kamu org mau tau perasaan ku skrng nhe tngah b’campur2 dha antara. family + kawan + kekasih , semuanya ! ouh 1st aku mau wat  announcement, keputusan untuk sem3 dah kuar , and allhamdulillah aku lulus juga !  puas hati lah juak , tp pointer turun , coz subjek sem nhe mang payah~ syukur sbb lepas jua (: harap2 dpt juak lah top3 mcam sem lepas . AMIN .
2nd plak aku mau kongsi ngan kamu yg sudi baca nhe sal aku punya “twins” . aku rindu betol bha sama dya ! rindu sangat ! kalo kamu mau tau,  sblum nhe kami xdak pernah pun b’pisah smpai lah time aku buat k’ptusan trma twaran d poli kuching nhe start time tu , kalo x sala 18 july smpai lah skrng nhe 16 dec ! kami xpernah jumpa ~ b’yngkan lah . xp’rnah pisah tup tup skrng kami di pisahkan hamper 2 tahun dah . dya d Selangor aku d Sarawak family d sabah ! aigo ! so sad ! huh ~ skrng nhe aku rasa mau di sebelah nya jak , mau begaduh , cuci piring , tidur sama2 ! HUHU ! ryn , aku rindu ba , kau rindu aku ka ? hem . skrng nhe kau lgi dlm masalah aku mau bantu pun aku dak dpat bha . hem , bila lah tuhan pertemuan kita nhe . kadang2 rsa menyesal juak kalo d ingat dulu2 , kalo besama b’gaduh jak . hem skrng b’jauh b’rindu . betol lah kata org dulu2 “ ada xdak d’hargai , tiada baru mencari” ! hem kau jaga diri jak sna yah . kalo ada pa2x mcg @ coll aku yah . jan b’rahsia sama aku k . bear lah org jahat sama kau , drang dak tau pun kau sapa ! hem unnie saranghea (: huhu ! “tears coming to me if I remember u” cincai jak nhe . HAHA ! hem nhe pic ku sama my "kembar" ryna & rynie 
bestkan kami kembar tapi xserupa . neh kamu ada ? ^^

3rd friends ? hehe ! b’gduh kah ? cakap blkang kah ? tikam blkang kah ? talam dua mukak kah ? nah itulah yg slalu d’kaitkan kalo kawan2 bgduh kan ? aku saja jak msukkan kan friendship , aku rindu lah dgan semua  aku punya bestie. sem dpan pun bukan semua ada . hem , hope kamu smua jaga diri , don’t forget me oke !

lastly, plak sal kekasih ? HAHA ! ini kecik punya pasal lorh ! aku dha “single” r’sanya dah 4bulan kot ~ k’hidupan berstatus single nhe  mang bgi aku :swear: best gila ! dak tau lah kalo org lain . sbbnya , aku hnya m’habiskan masa ku dgn mlyn Kpop ! running Man + We got married + drama Korea ,lagu2 (big bang+2NE1) HAHA ! semuanya m’buat kan ku lupa yg aku perlukan teman lelaki ~ hehe ! kadang2x handphone ku pun aku dak tau mana aku simpan , mau kol org rumah baru cri handphone ! hehe ~ ntuk c “dya” lupakan aku lah oke . aku bkan prmpuan yg baik ntuk kau , cehhh jiwang . aku gembira bila abg2 ku col tnya “ jan kau b’cewek2 yah” aku jawab “ aish jan kau risau bang dak suda aku b’cewek2 nhe , bosan aku “ abg2 ku dah bagi kepercayaan ma aku , soo aku kena jaga tuh ~ sory lah yah kalo aku selfish . hem , btw aku happy dgn hidup ku skrng , so kau pun mesti lah happy jua . huhu ! xdak sabar rasanya mau masuk sem4 masuk umur 2otahun . wahh ! bestnya, mau kerja ~ hehe ! rindu sama kawan2 nhe ! hope kamu semua b’gembira oke ! ^^ I just want to be a good daughter , good sister , good friend and good girlfriend(next time) ^^ rynie fighting !



Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

END of SEM ♥ GOODBYE my BESTIE ヅ

Salam blogger ! lama eh xdak update nhe blog ada dalam sebulan owh ~ bukan apa bz dgn exam final . pdahal last minute juak stdy nya ~ huhu ! hary nhe aku post entry “ end of sem . goodbye bestie” . macam sedi jak kan ? HAHA ! begini sebenarnya tanggal 24 Nov 2011 paper kami JTMK dah abis . pas tu aku sama kawan (ria & dyla) pegi lah makan di buffet apa nmanya tu ouh Hanz chicken kali . HAHA , tujuany adalah untuk makan n utk perpisahan . HEHE ~ sedi lah pulak ! apapun kami enjoy time mkan ~ dah nma nya buffet ! makan apa jak kan ? HAA kami apa lgi melantak lah ! dak bnyak ckap kamu org tengok jak lah d bawa yah >> 

dyla | rynie | yio 
 dyla | rynie
yio | rynie
we are the best ! HAHA
minta di suap budak kecik nhe :)
dyla cakap dya suka mkan nenas ::
apa pandang2x ! HAHA

Hem . sal title goodbye bestie tuh plak  , sem depan dua org kawan ku yg tersayang akan menjalani latihan industry d sabah , so aku ma dyla tinggal d srwak nhe . HUHU ! sedii nhe , jan kamu lupa kami arhh ! sms kah coll kami arh ! HAHA ! jaga diri kamu sana panjang umur sem 5 kita jumpa lagi , kita p makan d buffet lagi bawa rumeet ku ~ HUHU ! sem 3 ne berakhir suda . harap sem depan better dri sem 3 nhe . AMIN . HAVE A NICE DAY MY FRIEND !
budak take k ! dak da kwan ku suda begaduh ! HAHA :P
rumeet take k ! see u sem 5 HEHE ! 
aku cury d fB , sbb lappy ku rusak :P




Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

My Sweet 19 ヅ

Hye blogger ! hari ini genap lah umurku dan my twin 19tahun :) remaja sudah nhe . HAA , yalah sangat, lamanya suda aku hidup d dunia nhe kan ? banyak pengalaman yg aku lalui , pahit , manis , suka, duka . Pengalaman itu lah yg mendewasakan aku . dari aku sekolah rendah , ke menengah , ke ipt semuanya bagi aku pengalaman berbeza-beza . HAHAii . Kalo d sabah aku ada famly sambut bufday ku sama kakak ku , siap d belikan kek dua lagi, sbb kami kan kembar ? HEHE . tpi start masuk politeknik nhe aku dak juak lah sedi setiap kali 25oktober tiba, sbb aku ada kawan yg mau juak smbut bufday ku , 2kali dah smbut d poli nhe , 1st d DAMAI beach , and smlm 2nd wift my bestie <ria,dila&iela> and x lupa juak aku punya jiran bilik noya,bibot, and semua pandai dorang buad surprise ., nasib aku nhe teda jantungan ! . HEHE , pa2x pun terima kasih yah kawan , aku sayang sama kamu . doakan aku panjang umur , sihat selalu, hubungan kita sampai mati, sukses , etu juak doaku untuk kamu oke J semua yag terjadi sepanjang hidup ku nhe , ada baik dan buruknya . so buang yg keruh amik yg jernih . J Sebelum aku habiskan coretan hary nhe , aku mau sampaikan sesuatu untuk org2x ini :::::for my twin  Hye sister . hapy bufday tu you, hapy bufday tu you, hapy bufday tu you RINA , hapy bufday tu you J ryn, aku harap kau sihat selalu, panjang umur, sukses . lama betol suda kita x jumpa nhe . L rindu ouh aku , sihat2x kau yah , ada masa kita jumpa juak . I hope !
to my bestie yio & dy ->  my friend genk slumber’z ! thanks yah smbutan bufday semalam , aku suka  and thanks juak gift nya , comel2x , satu gelas yg memang teda samanya di dunia nhe , sbb ada muka kita be4 . and yio thanks juak ibuk rantainya , lawa walaupun ko kata pink mewakili aku J aku suka syg , aku snyg kamu dua ! HEE , kek nya pun sedap pandai org pilih kan . J HEHE , hari ini hary yang membahagiakan aku J walaupun aku teda “dya” suda , tpi aku masih ada kamu kan? Sampai bila2x kan? Bagi aku itu sudah cukup tanpa “dya” pun oke tetap rynie yg dulu , sampai bila2x … good luck final syg2x ku , yio jumpa lgi kita sem5, kau yg palink kecik antara kita 3, knpa kita slalu bgduh o ? sbb aku syg kau lah , and npa aku x suka cari gaduh ma dy , and ikut pa cakap dy 1 dya palink kakak , and kalo dy mara seram . takot . kalo ko tidak , HAHA. -> iela my rumeet . Akhirnya kesalahfahamaan antara kita pun suda berakhir and aku harap itu first and last lah , aku syg kau oke . Aku harap hubungan kita akan beterusan sprti dulu sehingga akhir hayat oke :) good luck final .. jumpa lagi kita kan sem5 , berumet lagi kita . kalo balik dari LI pastikan gemuk .
Last sekali , aku mau ucap thanks untuk semua kawan2x, classmate ku yg selama ini jatuh dan bangun sama2x aku. iloveyou semua J


My kek , and gift dri my syg2x slumber , thanks
nhe dy MY sweet sister , kembar saya . sama kah muka kami ?? HEEHE
 with my bestie , slumber HEHE , yio , ryn , dyla ;) muka bengkak baru pas mandy di serang ;) Haha

 aku punya rumeet . hehe , ko mara ? wakaka ..
 muka blurrr , blank ;) haha 
saya punya soul mate kali , hehe . manja gilerr . haha , padahal ~~~ dari kiri yioKwangAvatar-rynSparta ! haha


Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

BEJALAN-JALAN !

Assalamualaikum blogger !
Lamanya aKu sik merepek di OH Dunia nhe taw ! bukan nya teda yg mau d cer , tpi assignment,kuiz,testII and semua yg sma waktu dgannya memang mbuad kan aku teda masa mau update nhe blog ! rindu juak , jap arh kamu , aku loading jap mau login page ku balik nhe . HAHA<eksen> ! Hem, ary nhe aku mau post sal hajat aku yg suah tercapai ! wah , cam apa jak, hajat naek haji kah ? wakaka . teda lah wha kesian. Bha di mna aku mau start nhe arh kawan?bha sini jak lah , gne bha baru2x nhe aku n my genk slumber pegi stay out tmpat “macik” kami oke . HAA , pas tu kami ada pegi ke taman rimba . nama mcam zoo kan ? tp tmpat nhe sbnrnya pat bajogging lama dah kami b’tiga mau p, tp baru sry tu dapat . soo , banyak juak yg kami dpat jdikan sbgai memory kami btiga J dah tmpat bajogging so kami pon wat lah pa yg patut, blari2x, wat senaman2x ! HAHA , aku paling benci tu yg bangkit tubi , mcam mau patah2x jak blkng ow, aku tngok nenek2x cina tu punyalah santai buad bangkit tubi mgalahkan aku ow ! HAA. Pas tu kunun kami nhe mau jlan2x bha , pas tu c kawan<dila> tngok ada aunty cina tu masuk satu track bajogging , so dya kata jum ikut mcik nhe . ikut punya ikut punyalah panjang track tu 1600KM , pecah lah semua lemak time tu ! HAA . terima kasih lah Dy J

sepanjang kami ada dlam Taman Rimba tu , kami apa lagy , berabis bha bilang beSnap2x , x kira lokasi . ambik posisi masing2x . HAA , dak malukan ? ada kami 3 kisah ! suah lama sana kami pon balik , x jauh dari rumah jlan kaki pon boleh bha J sampai umah , punyalah hebat , kami di sediakan sarapan mee goring SABAH ! arrhh , sedappp ow ! JKawan2x nhe lah dya Snap yg kami sempat take :: kawan2x dua2x nhe dress mcam mau p Bandar kan ?? aku jak kali yg p besenam ! WAKAKA J

 rynie,dyla,yio 


 haha , kegilaan rynie &dieylah , jeleknya muka c rynie ! HAA , like monkey magic ! muka org sebelah pon bidak jua owh !! 
nhe plak c yoi , antara kami betiga , nhe yg palink kecil , and nhe lah juak yang aku slalu bawak bgduh !

***********

Nhe plak aku mau cerita sal aku p kubah ma kwan ku oke ,
Aku lama betol suah mau betolp kubah , 2minggu beturut2x jauk cancel , dpat pegi nhe best gilak wlaupon kami be’5 jak , aku rasa best lagi wha . Kami gerak dri poli dlam pkul11 lebih gtu , smpai jak d kubah kami makan luk kumpul energy, pas tu noya,seha,bibot p bganty aku x bgnty coz aku dah siap terjun. C kawan emun nhe plak dak mau mandy kunun mau jdi camregirl, tpi dlam camre tu mcam hmpir semua mukanya bha . HAA. Time kami mandy tu , aku gembira betol ow sbb dpat mandy air kubah . HAHA , sakai kau ryn! Pas mandy kami naik , mengasak pulak lagi bakeroke ! HAA, preee plak nya tu . sblh petang sblom balik , aku,noya&bibot turun lagi mandy, seha dah kondem ! buakn selalu pun kan , apapun mang best lah Mandy+bakeroke=lepas stress ! yeeiii ! nhe lah dya hasil gambar yg di ambil ole camregirl kami J






etu sak lah , HAA , bubye blogger !


Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

My Lovely ClassMate ッ

Assalamualaikum
hye semuanya . hari ini aku mau kongsi sama kamu semua kerja and kegilaan kami ketika di kelas BI kemarin . hehe . kami ada buat aktiviti time d kelas ttng ayat "arahan" !@instruction , pas tu kami d suru tulis lah @ wat tulisan d tapak tngan kami . haha enjoy nya sbb kami dpat bgmbr2x pas tu sma mdm join skali . yahuuuu ~ wlaupun rsa sedih dgn msalah yg sedia ada, aku tap bertahan sbb kwan2x kelas lah yg wat aku kuat . HAHA ! dpat bgila d kelas hari2x , dpt beketawa ramai2x ~ apa2x pun kamu sentiasa d hati , harap hubungan persahabatan kita akan kekal sehingga akhir hayat, bukan smpai sem 6 jak d poli kuching nhe , pa pun yang jadi pas nhe please "DONT FORGET ME my friend 
nhe lah pic yang dapat aku bgi kamu semua tngok . Have a nice Day friend ! emuahhx !


wif my Madam 
ryn,Noya,Seha
 ME,junai,Alief,gerald
 HAHA . aku berada d mana2x sajjak 
 wuhuuu , my classmate . lovely !
 Madam, zara, ME
 Jack,ME,Noya,Seha
happy CLASSMATE 

S=samudra
A=akan
H=hancur
A=APA
B=bila
A=aku dan kmu
T=terpisah

**** hari-hari akan terus berganti
cintapun juga dapat di ganti
tetapi ada satu yang dak bisa di ganti
aitu sahabat,krna sahabat slalu ada di saat kita senang mau pun susah,Sahabat adalah orang yang mengerti dan bisa memberikan jalan keluar atas kelemahanku
sahabat adalah pribadi yang selalu memberikan motivasi saat aku susah dan saat aku senang
sahabat adalah orang yang setia mendengarkan keleluhan dari ku****


Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

SAPA KAU !!!!

Assalamualaikum semua !
Hary nhe aku mau post sal aku d sabotaj ! huh ! sapa lha org tu arh . mesty kamu tertanya2x nhe kan sabotaj apa ? kmrin sblom p kelas desktop publishing aku ada on9 tba2x rumetku text aku cam nhe dya send ‘ ila knpa ada org wat fb pkai pic c rynie smua’ mcg tu dya forward n send ngn aku, ada kak senior yg send. Punya lha aku tekejut baca text iela! Time tu jua senior tu post link budak yg guna pic ku utk fb nya . aku apa lgi p lha view ! punya lha shit tu org! bikin malu jak o. yg wat aku malu 2 satu yala guna pic ku kan . yg satu nhe lgi nma fb nya “RYNIE SLUMBER’Z SWEET” ! haha . mesty kamu mau muntah kan ? bodo bha ! aiiee. Pas tu aku ada inbox dya . kmu tau apa dya balas nah kamu tngok lha sendiri di bawah nhe ~ sakit jiwa ku !

ah , bodo kha tdak ? terpakssa ? mengalahkan aku nhe artis ow ! so stupid ! aishh . mau hack pon dak tau ksian. teda kami d ajar ole lect, wlpon aku nhe dak ict. aku harap ada lah yg bole tlong aku selesaikan masalah nhe . sangat mengharap nhe :(

nhe halaman fb org tu :

 sangat menyakitkan haty tngok kerja org nhe taw ! aishh . apa lha motif dya buad nhe arh ? pa mau nya ah ? spa2x bole tlong selesai kan msalah nhe tinggalkan lha jejak . hoho . bha yala , t ada perkembangan aku cer lgy arhh .. peace no war :) yeiii ~



Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

❤ A K U c ANAK PERANTAU ❤


Assalamualaikum dan selamat hari raya, maaf zahir dan batin semua


Saya punya family baru d Matu,Sarawak

Yeahh .. masa untuk aq megarang karangan yg merepek semasa aq d Matu,Sawarak ow yeaah ! Darimana aq mau mulakan nhe yah .. mula d mna2x jak lh yah . kami pegi Matu tu time ary isnin bersamaan puasa yg ke 29, d sana tu family sebelah uncle . perjalanan kami memakan masa dlm 10 jam o . patah2x tulang duduk d kereta tu . macam bzikir pon ada. Kami gerak dri bako pukul 6.30pg gtulha smpai matu dlm jam 5lha gtu. Dlam perjalanan 2 aku ma zara apalagi membantai jak tidoo zzzZZzz . lgpon sepanjang jln tu teda lha banyak sangat bangunan yg adapon Cuma pokok2x jak . bosan lha jua sikit dlm perjalanan tu . tpi adA satu yg buat aq rasa bestlha , Kami naik feri. Feri yg dpt memuatkan dlm 50buaH kereta dan motorsikal dan lori,bestkan ? and e2 tulah 1st aq naik feri yg muat kenderaan . hihi, sakai J
Sampai jak d destinasi kami, kami d sambutlha ma family c zara, ehm mang ramai lha jua. Aq apalgi acting lha kunun segan silu, malu2x kusing.. haa, pas tu aku bekenal2x lha ngn macik2x,and  kakak c zara. Kakak semuanya buat ketupat weii . aku mna lha tau anyam ketupat . haha, tpi dak pa belajar lha . bljar punya bljar finally , aku dpt jua buat dlm 5 biji jak, alah adalah tu kan ? Malam tu plak teda pa2 aktiviti, aku duk d luar jak nmpak bunga apai . aish dak penah lgi aq tngok bunga apai dpan mata yoo . 1st jua nhe . mcam d atas kpla jak pas tu dak abis2x plak, bukan bunga apai jak yg ada yoo, meriam buluh pun ada . Time aku duk d luar melayan kesedihan nie kunun , m’ingat family d kg aku dbgtw lha plak yg ESOK RAYA !! (30ogos2011) oww yeahh ! sedihhnya mcam mo nges jak . tp aku kan kuat, aku tahan jak nges tu. Time gne lha jua line celcom c bodoh nhe down ! mcam taeek o ! and aku terus mlayan kesedihan~~~

Di pagi raya~
Aku rasa akulha yg paling lambat besiap, malas bha+sedi lagi. Time aku dah siap besiap tu semua org suda duduk diluar aish malunya, aku disuru salam semuanya, aku ikutlha arahan tu, smpai d turn 1macik nhe dya ckap gne “ jan sedi2x yah” eh macik aku dak sedi d cakap gtu lgi, e bole nges nhe jdi nya. Nsib dpat d tahan . pas org balik solat hary raya tu, sesi bergambarlha plak . aku pon termasuk yeah ! selepas itu kami pegilha rumah2x kluarga drrang bsiara,time bsiara tu drang semua balik2x lha becita tp aku sepatah haram pon dak pham. Bhasa org melanau nhe sulit tuk d phami , oke sikit lgi melayu . Yg bestnya kalo brya umah org Matu nhe banyak mcam kuih lapis o, mcam2 ada aku dak sentuh pon biskut kering. Tp yg aneh nya gelas nya tu punyalah kecil, kalo ikutkan haty aq mau mnum 1kali teguk jak . Slpas braya d rumah org, kmi p ziarah kuburan plak, baca ysin J Time p kuburan tu banyak yg aneh2x eh aku tngok. Bukan aneh apa lain dari d sabah . first tu kuburan tu punya batu nisan semua warna silver, pas tu dya punya batu nisan bukan tpacak lurus, tpi miring, and dornag siram kubur tu bkan pkai air putih pon but guna air yg becampur air tanah . aneh kan ? last skali time aq msuk jak dlm kuburan tu aq nmpak . mcam wrtawan jak aku nhe msuk kg org .

Aku d matu 3hari2malam. Mang masa yg ada tu skejap jak utk aku . drang semuanya baik2x, mesra alam. Macam aku jua . banyak lagi bha cerita ku nhe tp macam penat udah, myb t aku kan smbung lha kan , skali ma picture yg aku ambil d Matu J

Oke bubbye semua !

Sudah Baca . Komen sikit . PEACE