Welcome ! you currently at RYNIE ZONE . Please Don't make Trouble . Don't 4get to follow and leave your comment okey
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

My Lovely ClassMate ッ

Assalamualaikum
hye semuanya . hari ini aku mau kongsi sama kamu semua kerja and kegilaan kami ketika di kelas BI kemarin . hehe . kami ada buat aktiviti time d kelas ttng ayat "arahan" !@instruction , pas tu kami d suru tulis lah @ wat tulisan d tapak tngan kami . haha enjoy nya sbb kami dpat bgmbr2x pas tu sma mdm join skali . yahuuuu ~ wlaupun rsa sedih dgn msalah yg sedia ada, aku tap bertahan sbb kwan2x kelas lah yg wat aku kuat . HAHA ! dpat bgila d kelas hari2x , dpt beketawa ramai2x ~ apa2x pun kamu sentiasa d hati , harap hubungan persahabatan kita akan kekal sehingga akhir hayat, bukan smpai sem 6 jak d poli kuching nhe , pa pun yang jadi pas nhe please "DONT FORGET ME my friend 
nhe lah pic yang dapat aku bgi kamu semua tngok . Have a nice Day friend ! emuahhx !


wif my Madam 
ryn,Noya,Seha
 ME,junai,Alief,gerald
 HAHA . aku berada d mana2x sajjak 
 wuhuuu , my classmate . lovely !
 Madam, zara, ME
 Jack,ME,Noya,Seha
happy CLASSMATE 

S=samudra
A=akan
H=hancur
A=APA
B=bila
A=aku dan kmu
T=terpisah

**** hari-hari akan terus berganti
cintapun juga dapat di ganti
tetapi ada satu yang dak bisa di ganti
aitu sahabat,krna sahabat slalu ada di saat kita senang mau pun susah,Sahabat adalah orang yang mengerti dan bisa memberikan jalan keluar atas kelemahanku
sahabat adalah pribadi yang selalu memberikan motivasi saat aku susah dan saat aku senang
sahabat adalah orang yang setia mendengarkan keleluhan dari ku****


Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

SAPA KAU !!!!

Assalamualaikum semua !
Hary nhe aku mau post sal aku d sabotaj ! huh ! sapa lha org tu arh . mesty kamu tertanya2x nhe kan sabotaj apa ? kmrin sblom p kelas desktop publishing aku ada on9 tba2x rumetku text aku cam nhe dya send ‘ ila knpa ada org wat fb pkai pic c rynie smua’ mcg tu dya forward n send ngn aku, ada kak senior yg send. Punya lha aku tekejut baca text iela! Time tu jua senior tu post link budak yg guna pic ku utk fb nya . aku apa lgi p lha view ! punya lha shit tu org! bikin malu jak o. yg wat aku malu 2 satu yala guna pic ku kan . yg satu nhe lgi nma fb nya “RYNIE SLUMBER’Z SWEET” ! haha . mesty kamu mau muntah kan ? bodo bha ! aiiee. Pas tu aku ada inbox dya . kmu tau apa dya balas nah kamu tngok lha sendiri di bawah nhe ~ sakit jiwa ku !

ah , bodo kha tdak ? terpakssa ? mengalahkan aku nhe artis ow ! so stupid ! aishh . mau hack pon dak tau ksian. teda kami d ajar ole lect, wlpon aku nhe dak ict. aku harap ada lah yg bole tlong aku selesaikan masalah nhe . sangat mengharap nhe :(

nhe halaman fb org tu :

 sangat menyakitkan haty tngok kerja org nhe taw ! aishh . apa lha motif dya buad nhe arh ? pa mau nya ah ? spa2x bole tlong selesai kan msalah nhe tinggalkan lha jejak . hoho . bha yala , t ada perkembangan aku cer lgy arhh .. peace no war :) yeiii ~



Sudah Baca . Komen sikit . PEACE

❤ A K U c ANAK PERANTAU ❤


Assalamualaikum dan selamat hari raya, maaf zahir dan batin semua


Saya punya family baru d Matu,Sarawak

Yeahh .. masa untuk aq megarang karangan yg merepek semasa aq d Matu,Sawarak ow yeaah ! Darimana aq mau mulakan nhe yah .. mula d mna2x jak lh yah . kami pegi Matu tu time ary isnin bersamaan puasa yg ke 29, d sana tu family sebelah uncle . perjalanan kami memakan masa dlm 10 jam o . patah2x tulang duduk d kereta tu . macam bzikir pon ada. Kami gerak dri bako pukul 6.30pg gtulha smpai matu dlm jam 5lha gtu. Dlam perjalanan 2 aku ma zara apalagi membantai jak tidoo zzzZZzz . lgpon sepanjang jln tu teda lha banyak sangat bangunan yg adapon Cuma pokok2x jak . bosan lha jua sikit dlm perjalanan tu . tpi adA satu yg buat aq rasa bestlha , Kami naik feri. Feri yg dpt memuatkan dlm 50buaH kereta dan motorsikal dan lori,bestkan ? and e2 tulah 1st aq naik feri yg muat kenderaan . hihi, sakai J
Sampai jak d destinasi kami, kami d sambutlha ma family c zara, ehm mang ramai lha jua. Aq apalgi acting lha kunun segan silu, malu2x kusing.. haa, pas tu aku bekenal2x lha ngn macik2x,and  kakak c zara. Kakak semuanya buat ketupat weii . aku mna lha tau anyam ketupat . haha, tpi dak pa belajar lha . bljar punya bljar finally , aku dpt jua buat dlm 5 biji jak, alah adalah tu kan ? Malam tu plak teda pa2 aktiviti, aku duk d luar jak nmpak bunga apai . aish dak penah lgi aq tngok bunga apai dpan mata yoo . 1st jua nhe . mcam d atas kpla jak pas tu dak abis2x plak, bukan bunga apai jak yg ada yoo, meriam buluh pun ada . Time aku duk d luar melayan kesedihan nie kunun , m’ingat family d kg aku dbgtw lha plak yg ESOK RAYA !! (30ogos2011) oww yeahh ! sedihhnya mcam mo nges jak . tp aku kan kuat, aku tahan jak nges tu. Time gne lha jua line celcom c bodoh nhe down ! mcam taeek o ! and aku terus mlayan kesedihan~~~

Di pagi raya~
Aku rasa akulha yg paling lambat besiap, malas bha+sedi lagi. Time aku dah siap besiap tu semua org suda duduk diluar aish malunya, aku disuru salam semuanya, aku ikutlha arahan tu, smpai d turn 1macik nhe dya ckap gne “ jan sedi2x yah” eh macik aku dak sedi d cakap gtu lgi, e bole nges nhe jdi nya. Nsib dpat d tahan . pas org balik solat hary raya tu, sesi bergambarlha plak . aku pon termasuk yeah ! selepas itu kami pegilha rumah2x kluarga drrang bsiara,time bsiara tu drang semua balik2x lha becita tp aku sepatah haram pon dak pham. Bhasa org melanau nhe sulit tuk d phami , oke sikit lgi melayu . Yg bestnya kalo brya umah org Matu nhe banyak mcam kuih lapis o, mcam2 ada aku dak sentuh pon biskut kering. Tp yg aneh nya gelas nya tu punyalah kecil, kalo ikutkan haty aq mau mnum 1kali teguk jak . Slpas braya d rumah org, kmi p ziarah kuburan plak, baca ysin J Time p kuburan tu banyak yg aneh2x eh aku tngok. Bukan aneh apa lain dari d sabah . first tu kuburan tu punya batu nisan semua warna silver, pas tu dya punya batu nisan bukan tpacak lurus, tpi miring, and dornag siram kubur tu bkan pkai air putih pon but guna air yg becampur air tanah . aneh kan ? last skali time aq msuk jak dlm kuburan tu aq nmpak . mcam wrtawan jak aku nhe msuk kg org .

Aku d matu 3hari2malam. Mang masa yg ada tu skejap jak utk aku . drang semuanya baik2x, mesra alam. Macam aku jua . banyak lagi bha cerita ku nhe tp macam penat udah, myb t aku kan smbung lha kan , skali ma picture yg aku ambil d Matu J

Oke bubbye semua !

Sudah Baca . Komen sikit . PEACE